Стартові РКД BlauPhos від завода-виробника

Одним з найефективніших інструментів попередження слабких нерівномірних сходів під час весняного посіву ярових культур чи пізнього висіву озимих – є ультралокальне внесення стартових добрив разом з посівом, які найчастіше представлені формулами NP або NPK. Стартові РКД BlauPhos від ТОВ «УТК ХимАльянс» – добрива преміальної якості за помірними цінами.

На початку свого розвитку рослина найбільше чутлива до нестачі Фосфору. Першочергова задача фосфору (Р) це формування розвинутої кореневої системи, що сприяє ефективному використанню вологи та поживних речовин з ґрунтового розчину.  Від розвитку кореневої системи в критичний для рослини період часто залежить майбутній урожай. Також Фосфор сприяє підвищенню стійкості до низьких температур та посух. В синергії з Фосфором працює Азот в амонійній формі, та безхлорний Калій який приймає участь у процесі фотосинтезу, накопиченню вуглеводів, транспорту цукрів, синтезі білків та ферментів, які регулюють осмотичний тиск в рослині.

ТОВ «УТК ХимАльянс» – добрива преміальної якості за помірними цінами.

Щоб досягти найкращого результату від ультралокального внесення стартових добрив, до їх вибору треба підходити помірковано. В Україні вже сьогодні є компанії які випускають аналогічні марки класичних стартових добрив, таких як NP 8:24, NPK 5:20:5, NPK 3:18:18 але не всі вони є однаково ефективними і якісними, тому що виготовляються  з різної сировини та за різних технологій.

РКД BlauPhos виготовлені за технологією хімічного синтезу на основі ортофосфорної кислоти – преміальні добрива, які широко використовуються сільськогосподарськими господарствами для ультра локального внесення в рядок за технологією IN FURROW.

В марках BlauPhos NP 8:24 / NPK 5:20:5 / NPK 3:18:18 / NP (S)8:16+4(S) фосфор знаходиться в формі ортофосфатів, які забезпечують 100 % доступність для рослини на початку її розвитку. Завдяки класичній американській технології  вдалося досягти високої стабільності цих добрив. Споживач може бути впевнений, що йому не потрібно буде вирішувати такі розповсюджені проблеми з РКД як забивання форсунок, випадіння в осад, розшарування добрива, та втрата ефективності в наслідок поганого засвоєння рослиною.

Проведені спільно з партнерами досліди (за методом Сабініна-Колосова через метиленовий синій) довели вплив стартових добрив BlauPhos на розвиток ефективної поглинальної здатності кореневої системи +49%. Крім того, за результатами вимірювання вмісту цукрів у нижніх та верхніх листках рослин в 6-ти кратній повторності рефрактометром, рослини показують значно вищу активність переміщення та накопичення асимілянтів в молодих листках.

Особливість РКД BlauPhos полягає в тому, що вони представляють собою повністю однорідний комплекс синтезований в єдиному технологічному циклі, тому можна сказати, що ефективне добриво у кожній краплі.  Крім того стартові добрива BlauPhos стабільні при тривалих низьких температурах, не кристалізуються і чудово зберігаються навіть при t -15  ͦС.

Всі марки РКД BlauPhos виготовлені за технологією кислотного синтезу і мають сольовий індекс який не перевищує 20-ти одиниць, що абсолютно безпечно для молодих проростків рослин, за умови дотримання рекомендованих норм, які до речі для стартових добрив складають від 20-ти до 50 кг при технології  Рор Up і від 50 до 150 кг при внесенні на відстані 5Х5 см від насінини.

Численні досліди показали високу ефективність даних марок при позакореневому підживленні озимої пшениці в період весняного кущення, особливо коли лімітуючим фактором який обмежує формування колосків і зав’язі в них виступає Фосфор. Так наприклад, господарство Черкаської обл. після внесення в березні РКД BlauPhos NP(S) 8:16+4S з нормою 50 кг/га по листу (оприскувачем з крупною краплею), отримало прибавку +12 ц/га.