Група Азоти знизила ціни на азотні добрива. Селітра близько 2900 злотих

Завдяки січневій стабілізації цін на природний газ на європейському ринку, незважаючи на значне зростання цін на іншу сировину, що використовується у виробництві добрив, включаючи ціни на електроенергію, вугілля, фосфорити та калійну сіль, Група «Grupa Аzoty» знижує ціни на добрива з 1 лютого 2023 року – щойно повідомила «Grupa Azoty» у прес-релізі. Азотні добрива стали дешевшими.

Декілька днів тому виробник добрив оголосив, що має намір знизити ціни на добрива у своїй пропозиції. На світовому ринку подешевшав не лише газ, який впливає на ціни на добрива, а й специфічні азотні добрива. Ми вже писали про це на сайті farmer.pl і ринок також повідомляв, що, наприклад, ціна на сечовину значно знизилася.

Скорочення не було видно у наших пунктах розподілу. Вони були замінені в Agrochem Puławy у офіційного дистриб’ютора добрив Grupa Azoty у грудні минулого року.

Які ціни на добрива – лютий 2023?

Наразі оголошений прайс-лист змінився. За даними Agrochem Puławy, він набуде чинності 1 лютого. У ньому вказано ціни, наприклад, на тонну аміачної селітри близько 2900 злотих та карбаміду з інгібітором –  2760 злотих, 32 %  – близько 2480 злотих. Раніше ціна селітри становила близько 3640 злотих за тонну.

На думку Grupa Azoty, це ще одне суттєве оновлення цін польських виробників і, на їхню думку, відповідь на ринкові умови, що змінюються.

– Аналогічна ситуація може спостерігатися у жовтні 2022 року. Рішення буде відображено у прайс-листах на добрива наших офіційних дистриб’юторів по всій країні, список яких можна знайти на сайті: https://grupaazoty.com/autoryzowani-dystrybutorzy, читає прес-реліз.

У той же час Компанія вказує, що у зв’язку з очікуваним збільшенням кількості замовлень до піку сезону подання заявок можуть виникнути труднощі, що не залежать від Компанії, пов’язані із зовнішнім транспортом та логістикою.

Прейскурант комплексних добрив не змінився.

https://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/nawozy/grupa-azoty-obnizyla-ceny-nawozow-azotowych-saletra-po-ok-2900-zl,127847.html